Belangrijk bericht: Alex wordt BinckBank

Vragen en antwoorden

ALEX LATEN BELEGGEN

Wil je meer informatie over Laten Beleggen? Of direct een rekening openen?
Bij BinckBank helpen we je graag verder.

Ga snel naar binck.nl

Meer informatie over uw identificatiestorting

Alex is, zoals elke bank, verplicht u te identificeren op grond van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Het enige wat u daarvoor hoeft te doen, is een willekeurig geldbedrag (enkel in euro's) overmaken op uw Alex-rekening vanaf een bank- of girorekening met exact dezelfde tenaamstelling als uw rekening bij Alex. Hieronder leest u de relevante details om de identificatiestorting succesvol te laten verlopen.

 

En/of rekening

Bij en/of rekeningen wordt de tenaamstelling vaak niet volledig meegezonden door de bank, vanwege een maximaal aantal letters. Wij adviseren u dan ook ons een kopie te sturen van een afschrift van de en/of rekening waarvan de storting afkomstig is, zodat wij de tenaamstelling handmatig kunnen controleren. Dit kan per e-mail naar info@alex.nl of per post naar: 

Alex Vermogensbank, 
T.a.v. Acceptatie & Beheer
Postbus 75507,
1070 AM  Amsterdam

En/of rekening met andere tenaamstelling

Indien u geen en/of rekening heeft met dezelfde tenaamstelling als uw nieuwe en/of rekening bij Alex, dan kunnen beide rekeninghouders afzonderlijk een boeking van hun eigen rekening doen ter identificatie.

Geld overboeken vanuit het buitenland

Voor het overboeken van geld (enkel in euro's) vanuit het buitenland naar uw Alex rekening kunt u onderstaande gegevens gebruiken.

Beneficiary BIC: BICKNL2A
Beneficiary IBAN: "Uw IBAN-nummer"
Beneficiary NAW: Alex Vermogensbank Amsterdam
Reden van betaling: Rekeningnummer bij Alex
Naam finale begunstigde: Naam rekeninghouder Alex
Eventuele overige omschrijving: Omschrijving naar keuze

Spoedoverboekingen

Alex kan u niet correct identificeren op basis van een spoedoverboeking. Kies bij uw eerste storting daarom altijd voor een normale overboeking.

Heeft u nog vragen?

Neemt u dan gerust contact op met de servicedesk van Alex. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 020-521 81 80. U kunt ook altijd een e-mail sturen naar info@alex.nl.