Ik ben wel benieuwd wat dat oplevert: Laten Beleggen door Alex.

Rendement & Risico’s

Uiteindelijk is het rendement natuurlijk zeer belangrijk. En hoeveel risico u daarvoor kunt en wilt lopen. Want rendement en risico zijn nu eenmaal onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het één kan niet los worden gezien van het ander.

Rendement

Om u een idee te geven van wat u kunt verwachten, ziet u hier een inschatting per profiel.

Rendementsverwachting per profiel

Profiel Defensief Behoedzaam Offensief Speculatief Zeer speculatief
Gemiddeld jaar 4,5% 7% 8% 9% 10%
Slecht jaar -13% -22% -27% -34% -43%
Goed jaar +19% +32% +38% +45% +54%

De percentages zijn berekend op basis van in het verleden gesimuleerde resultaten (per 1 januari 1995 t/m 16 mei 2013) van Alex Vermogensbeheer. De getoonde rendementen zijn na aftrek van kosten. Er is 2,5% kans dat uw individuele rendement lager is dan het ‘slecht jaar rendement’ en 5% kans dat uw rendement hoger is dan het ‘goed jaar rendement’. De waarde van uw belegging kan variëren en in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Gerealiseerd rendement

Zien hoe onze voorbeeldportefeuilles het echt gedaan hebben? We hebben 5 voorbeeldportefeuilles, voor elk risicoprofiel één. Die zijn op 1 januari 2008 gestart met een inleg van €25.000.

Bekijk de gerealiseerde rendementen

Ik heb in het verleden teveel risico’s genomen doordat ik me liet meeslepen door mijn emoties.
Dat kan bij Alex niet.

Risico’s

Natuurlijk zijn er risico’s: het blijft tenslotte beleggen. Beleggingen waarvan u een hoog rendement verwacht, brengen meestal ook een groter risico met zich mee. En wilt u minder risico, dan is het rendement vaak lager. Maar welke keuzes u ook maakt, beleggen en risico gaan hand in hand. Uw inleg kan dus minder waard worden en er kunnen jaren zijn dat u verlies lijdt.

Risico van ons actieve beheer

Wat Alex echt anders maakt dan andere vermogensbeheerders, is dat we niet alleen proberen de beste aandelen te zoeken, maar dat onze systemen ervoor kunnen kiezen om helemaal of voor een deel uit aandelen te stappen of juist 100% (behalve bij het defensieve profiel) in aandelen te beleggen. We kopen en verkopen aandelen dus regelmatig.

Aandelenkoersen maken vaak een golfbeweging. Daarom willen we instappen als een aandeel stijgt en uitstappen als het daalt. De momenten waarop we dat doen, zullen achteraf gezien eerder of later zijn dan het ideale moment. En aan- en verkooptransacties die niet op het ideale moment zijn gedaan, kunnen samen leiden tot verlies.

Valutarisico

De koers van een aandeel in een vreemde valuta kan omhoog of omlaag gaan. Daarmee stijgt of daalt de waarde ervan. Maar als de valutakoers daalt, terwijl de waarde van het aandeel gelijk blijft, daalt toch de waarde van het aandeel omgerekend in euro’s.
 

Wij houden uw risico goed in de gaten!

Om goed voor u te kunnen beleggen, bepalen we aan de hand van uw input van tevoren hoeveel risico u kunt en wilt nemen. U geeft antwoord op een aantal vragen, zodat duidelijk is welk van de 5 beleggingsprofielen het beste bij u past. Aan de hand daarvan leggen we u een persoonlijk beleggingsplan voor.

Gaat u daarmee akkoord? Pas dan gaan we voor u aan de slag. Het beleggingsplan, uw inleg, het moment van klant worden en uw eventuele bijstortingen of opnames bepalen de samenstelling van uw individuele portefeuille. Elke dag controleert Alex actief of uw portefeuille nog past bij uw beleggingsplan. Is het risico van uw portefeuille hoger dan uw profiel toelaat? Dan worden risicovolle aandelen verkocht.