Belangrijk bericht: Alex wordt BinckBank

Vragen en antwoorden

ALEX LATEN BELEGGEN

Wil je meer informatie over Laten Beleggen? Of direct een rekening openen?
Bij BinckBank helpen we je graag verder.

Ga snel naar binck.nl

Over Alex

Ongecompliceerd, eerlijk, veilig en toegankelijk, dat is Alex.
Wij vinden dat iedereen moet kunnen beleggen. Daarom doen we er alles aan om beleggen zo helder en eenvoudig mogelijk te maken.

Zelf doen & laten doen

Met die gedachte zag Alex Zelf Beleggen het licht in 1999. Peter Verhaar en René Frijters zorgden ervoor dat particuliere beleggers in Nederland dezelfde mogelijkheden kregen als professionele beleggers. Gewoon, via internet en voor een fractie van de prijs die grootbanken rekenen. En zo werken we nog steeds. Of u uw geld nu zelf wilt beleggen of het door ons laat doen: Alex zorgt dat het inzichtelijk, veilig en verantwoord gebeurt.

Waarom Alex?

Alex is transparant

We laten u precies zien wat beleggen bij ons kost en houden u goed op de hoogte van eventuele veranderingen.

Alex is van nu

Alles gaat online, u kunt uw vermogen zelf beheren of ontwikkelingen volgen vanuit uw eigen huiskamer en de app gebruiken voor onderweg.

Alex is vertrouwd

Als absolute voorloper in internetbeleggen, weten we waar we het over hebben. Meer dan 90.000 klanten gingen u dan ook al voor.

 
 
U staat er niet alleen voor

Zelf Beleggen bij Alex betekent natuurlijk niet dat u alles alleen hoeft te doen. Via onze Alex Academy kunt u interessante webinars volgen van onze ervaren beleggingstrainers. En als u wilt, staan onze klantgerichte medewerkers voor u klaar om u bij te staan. Om het u gemakkelijk te maken, vindt u allerlei handige tools op het online Alex platform, zoals fondsenwijzers en analysemogelijkheden. Maar ook als u uw geld liever Laat Beleggen, houden we u goed op de hoogte via webinars, kwartaal- en jaaroverzichten en nieuwsbrieven. Daarnaast kunt u gebruikmaken van onze Alex app, waarmee u altijd en overal inzicht heeft in uw beleggingen. Kortom, we zijn altijd dichtbij.
 

Safety first

Natuurlijk wilt u een veilige plek voor uw geld. Daar hebben we goed over nagedacht. Sinds 2008 is Alex onderdeel van BinckBank N.V., een Nederlandse beursgenoteerde onderneming met jaarlijks een gezonde winst en een goede solvabiliteit. Die bovendien niet doet aan risicovolle bedrijfsactiviteiten, zoals persoonlijke- en bedrijfsleningen. BinckBank is dus een solide en betrouwbare partner.

uw geld is veilig op 3 manieren:

1

Mocht BinckBank N.V. failliet gaan dan zijn uw effecten beschermd. Voor een gedeelte van de aandelen is dat geregeld in de Wet op het Giraal Effectenverkeer, een ander gedeelte wordt bewaard in Bewaarbedrijf BinckBank B.V. Op deze manier blijven uw effecten dus buiten de failliete boedel en kunt u ze zonder problemen overboeken naar (het bewaarbedrijf van) een andere bank.

2

BinckBank N.V. (en dus ook Alex), valt onder het Nederlands Depositogarantiestelsel. Dat garandeert particuliere geldtegoeden tot een maximum van € 100.000 per persoon. Staat uw rekening op naam van twee personen? Dan kunnen beide personen aanspraak maken op de maximale bescherming van € 100.000. Het Depositogarantiestelsel geldt voor kasgeld op beleggings- of spaarrekeningen, niet op de beleggingen zelf. Let op: BinckBank N.V. gebruikt twee merknamen: Alex Vermogensbank en Binck. Als u een rekening aanhoudt bij beide merken, dan telt u de openstaande tegoeden bij elkaar op bij een eventuele uitvoering van het Depositogarantiestelsel, maar geldt de dekking nog steeds maar tot € 100.000.

3

Als bank vallen we ook onder het toezicht van de DNB (De Nederlandsche Bank). Verder moeten we ons houden aan de regels en voorschriften van de AFM (de Autoriteit Financiële Markten). De AFM houdt toezicht op het gedrag van financiële dienstverleners, de manier waarop ze de wet en regels naleven en zorgt ervoor dat consumenten duidelijke en eerlijke informatie krijgen. Precies wat wij zelf ook willen.

1999

Het begin van iets moois

Peter Verhaar begint samen met René Frijters Alex Zelf Beleggen.

Omdat ze vinden dat particuliere beleggers dezelfde mogelijkheden moeten krijgen als de grootbanken. Voor een fractie van de prijs natuurlijk wel te verstaan.

2003

Alex Academy

Alex richt de Alex Academy op, om klanten te inspireren en te coachen. Via webinars en bijeenkomsten door het hele land, helpen onze ervaren beleggingstrainers niet alleen de beginnende maar ook de meer ervaren belegger met hun beleggingsvisie en geven ze antwoorden op vragen.

2004

Wij houden van winnen

Een nieuw logo, dat perfect past bij ons motto van toen: Alex biedt de beste service en tools om zelfverzekerd te beleggen, waarbij we uitgaan van onze eigen kracht. En het mooie is, dat geldt nog steeds!

2005

In de prijzen

Vanaf de start is Alex anders dan anderen. We begeven ons op nieuw terrein, dat we met liefde en passie hebben ontgonnen. En dat wordt beloond. Met de Banking & Finance Innovation Award 2005.

2006

¡Hola Alex!

Ook beleggers in Spanje en Portugal kunnen voortaan Zelf Beleggen met Alex.

2008

100.000 Alexbeleggers

Alex wordt overgenomen door BinckBank om een nog groter publiek van ‘gewone’ beleggers te bereiken. Het unieke systeem van actief, geautomatiseerd vermogensbeheer, is vanaf nu voor iedereen bereikbaar.

2009

Een volwassen jas

Behalve dat we innovatief, vernieuwend en anders zijn, heeft Alex zijn sporen na 10 jaar wel verdiend. We zijn uitgegroeid tot een brede, toegankelijke vermogensbank waarbij gemak, eerlijkheid en onafhankelijkheid nog steeds de belangrijkste kernwaarden zijn.

2012

Alex App

Hij kon natuurlijk niet ontbreken: een Alex App. Een overzichtelijke, mobiele tool, waardoor iedereen, overal, kan zien hoe het met de beleggingen gaat.

2016

Liever laten beleggen?

Omdat er ook mensen zijn die (een deel van) hun geld liever door ons laten beleggen, kan dat sinds 2008 ook. Met Alex Laten Beleggen gaan we, op basis van een persoonlijk beleggingsplan, al vanaf €25.000 voor u aan de slag.